تفاوت COLOR CORRECTION vs COLOR GRADING

تفاوت COLOR CORRECTION vs COLOR GRADING
Color correction , color grading رو به عنوان مراحل گرید کردن تصاویر خیلی شنیده اید، بعضی افراد هم اعتقاد دارن این 2 مرحله از هم جدا نیستن هر کسی هم روال کاری خودش رو در این زمینه به عنوان مراحل کار مطرح میکنه ما در این مقاله و ویدیو ، تفاوت کالرگریدینگ و کارکشن رو با هم بررسی میکنیم.
زمانی که کالر گریدینگ مطرح می شود اولین نیاز ما برای یک خروجی اصولی، تصاویر نرم و خام می باشد همانند تصاویر راو و پیکچر پروفایل های لاگ.
در تصاویر خام داینامیک رنج بالا و دقت ثبت جزئیات بیشتر باعث می شود مدیریت بسیاز زیادی بر روی 3 لایه shadow, highlight, midtone داشته باشم.
پروفایل های لاگ در اصل منحنی های گاما هستن که برای حفظ بیشتر اطلاعات ثبت شده توسط حسگر ، استفاده میشن.اطلاعات ثبت شده با پروفایل های خام انعطاف پذیری مدنظر برای درجه بندی رنگ رو دارا هستن. پس اولین نیاز برای کالرگردینگ، تصاویر نرم مناسب هست.
کالر کارکشن لغوی به معنای اصلاح رنگ هست و کالر گردینگ به معنای درجه بندی رنگ. با توجه به معنای این دو مورد کاملا می توان تشخیص داد که در مرحله اول کارکشن مرحله دوم درجه بندی صورت میگیره
اصلاح و درجه بندی رنگ به چه معناست؟
زمانی که بر روی تصاویر خام کار میکنیم. عملا نقاط سیاه و سفید واقعی از نظر اشباع نداریم. از طرفی هم رنگ در تصاویر لاگ در پایین ترین میزان اشباع و شفافیت هست. پس اولین مرحله این است که تصاویرمان رو به واقعیت شبیه میکنیم و اینکار رو از طریق تنظیم میزان نوردهی، تراز سفیدی، تصاد نقاط سیاه و سفید و تثبیت رنگ ها انجام میدیم .در این مرحله عملا داریم کار اصلاح رو انجام میدیم که به اصطلاح Color correction نام دارد
بعد از این مرحله نوبت این مرسه که حال و هوای تصویرمان رو تغییر بدیم و از طیف های رنگی مدنظرمان یا لات های رنگی برای درجه بندی رنگ یا همون کالرگریدینگ استفاده کنیم
بخش اول اصلاح رنگ و نور
میزان نوردهی و روشنایی تصاویر رو تنظیم می کنیم / Exposure Correction
تراز نقاط سفیدمون رو بالانس میکنیم / White balance Correction
تنظیمات تضاد نقاط سیاه و سفید رو انجام میدیم / Contrast correction
و در نهایت تصحیح رنگ ثانویه یا تثبیت رنگ ها یا تغییر رنگ ابجکت های تصویرمان را انجام می دهیم. در این مرحله باید اشباع رنگ تصویر رو انجام دهیم. نکته خیلی مهم این است که که حتما در این مرحله باید نویزهای رنگی تصویرمان رو برطرف کنیم مثلا نویز های رنگی محیط رو صورت و اسکین تن ها رو باید در این مرحله بگیریم .
اگر اینکارو انجام ندهیم در مرحله گرید کردن چون روی لایه های هایلایت، میدتن یا شدو گرید میکنیم چنل های رنگی آن لایه تحت تاثیر قرار میگیرن و باعث میشه لایه های اصلی تصویرمان نویز رنگی زیادی داشته باشن.
و بعد از تثبیت رنگ ها تطبیق تصاویر رو باید انجام دهیم. تطبیق تصاویر به این معنی است که فوتیج های مختلفمان حتی در لوکیشن های متفاوت باید یکسان سازی کنیم.
بعد از این مراحل نوبت درجه بندی رنگ میرسه
در این مرحله بهترین ابزار برای گرید کردن ابزارهایی هستند که مستقیما با چنل های اصلی رنگی در ارتباط هستن، به طور کلی اگرم قصد داریم از لات های رنگی استفاده کنیم در این مرحله باید این کار رو انجام بدیم. نکته خیلی مهم اینه که باید دقت کنید تصاویرتون دارای چه طیف رنگی یا گاماتی هستند و از لات های مشابه استفاده کنید در غیر این صورت مثلا زمانی که از لات های Rec.709 برای تصاویر لاگ استفاده کنید به دلیل تفاوت طیف های رنگی به تصویر مورد نظرتون نمیرسید .
شما همراهان گرامی می توانید نظرات و تجربیات خود را در خصوص این مقاله در زیر این پست با ما در میان بگذارید و همچنین در صورتی که مشکل یا سوالی در خصوص نرم افزار داوینچی ریزالو دارید می توانید سوال خود را از طریق منوی پشتیبانی سایت علی نعمتی برای ما ارسال و پاسخ خود را دریافت نمایید.